Katter

Våra trevliga och gosiga katter håller mössen i styr samt ser till att gosa med husfolket så att vi och alla besökare mår bra.

Tassa: Vår äldsta kattmamma. En fantastiskt bra mamma som fått många fina kullar. Tassa är katten som håller mest till i stallet samt även spenderar mkt tid med att jaga. Favoritplats är i en av hästarnas boxar eller mitt på gårdsplanen så att alla som går förbi behöver ge henne en klapp. Tassa är också en väldigt bra medhjälpare vid mjölkning då hon gärna kan sitta i knät eller på axeln. Efter mjölkningen så får hon en skvätt mjölk för att hon varit så duktig.

Puma: Vår lilla primadonna som vi starkt misstänker har anlag av raskatt i sig. En väldigt social dam som även är väldigt pratglad. Puma kommer ofta upp i sängen på morgonen för att gosa. Vi har lärt henne att det bara är ok efter att väckarklockan ringt och detta respekterar hon bra.

Alva: Minstingen bland honorna. Hon föddes 2013 och har därför inte blivit mamma ännu. Alva är inte särskilt bra som musjägare men desto bättre som värmekudde på axlarna.

Zacharin: Hankatten som är far till alla barnen. Han håller mest till ute i skog och mark, jagar möss och kattflickor. Han har anlag av långhårigt vilket kommer fram i en del av hans ungar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *