Rökning av kött och fisk

Började ca en vecka tidigare med att sprutsalta köttet. där efter lades allt kött i saltlag i yttligare 4 dagar. tills vi slutligen började röka.

Fisken saltade vi med ett tunt lager grovsalt på köttsidan av den fortfarande frysta laxen sen lät vi den stå och sakta tina i kylskåpet. på morgonen efter skölde vi köttet och laxen och stoppade in det i röken och började det långa men roliga jobbet med att röka kött och fisk. Det brann i röken i ungeför 12 timmar.

 Resultatet blev toppen på det stora hela. Vi lärde oss att det kanske är bättre att röka lite kortare tid men med högre värme, så nästa gång ska vi elda hårdare. detta för att den största biten blev inte 100 klar i mitten och det vill man ju inte riskera.

Men roligt är det så detta rekommenderar jag verkligen andra att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *